Eerste boek gaat overhandigd worden aan...

...ja, aan wie eigenlijk?

Na het schrijven van een boek, bemerk je dat er na het uitkomen nog wat feestelijkheden bijhoren. Want als je het echt goed wil doen, dan hoort er ook een boekpresentatie bij en een officiële overhandiging van het eerste boek!
Ik kan het mijzelf heel moeilijk gaan maken, maar stiekem wist ik gelijk wat ik wilde.
Ja, ik wilde een boekpresentatie gaan doen, coronastyle, en ook het boek wilde ik overhandigen. Er kwam voor de overhandiging eigenlijk maar één persoon voor in aanmerking en dat was een verpleegkundige van de IC.

Ik heb heel wat verpleegkundigen voorbij zien komen. Eentje had een gele bril met blauwe ogen, de ander had een rode bril met bruine ogen. Oja, die van de rode bril had ook nog bruin haar in een staart.
Overduidelijk wie ik dan bedoel toch?

Je snapt het al, een onbekende verpleegkundige opsporen is niet makkelijk. Dan nog te bedenken dat ik van werkelijkheid naar waan verschoof en weer terug, dus mijn geheugen heeft dan ook weer niet het allerbeste referentiekader.
Eén IC-verpleegkundige is mij wel bijgebleven. Haar naam bleef plakken, haar enthousiasme was aanstekelijk en toen haar dienst begon zei ze: "Oh, ben jij het? Dit wordt gezellig, ik weet het nu al!"
Hoe kan ik haar dan ooit nog vergeten? In het boek komt ze dan ook zeker voor.

Na wat googelen vond ik het email adres van de IC en de secretaresse was zo vriendelijk namens mij aan de verpleegkundige te vragen of zij het leuk zou vinden het boek in ontvangst te nemen tegen de tijd dat het uit kwam. Ik duimen natuurlijk dat er niet zes meiden daar zouden werken met dezelfde naam, maar het kwam goed! De verpleegkundige is gevonden en ze vindt het leuk om het eerste boek te ontvangen.

Wel nog even nadenken hoe ik dat overhandigen ga doen. Per katapult? Gooien? Met een afstand bestuurbare auto? Ach, ik heb nog heel even om erover na te denken.

De foto bij dit blog is niet de desbetreffende verpleegkundige. Maar de foto illustreert wel heel mooi hoe de verpleging te bewonderen was. De foto komt van deze website: BRON


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Reacties

Ik ben echt heel erg benieuwd!!!
Lieke, op 25-07-20
Ik vind het ook spannend hoor Liek. Gisteren heb ik de cover gezien. Hij is gaaaafffff. (we bouwen de spanning nog even op hahaha)
Wat goed dat je die verpleegkundige hebt weten te vinden en een mooi idee om haar het eerste boek te overhandigen.
Lianda, op 26-07-20
Dank! Er was gewoon geen ander voor het eerste boek. Heb er ook echt zin in :-)
Wat een mooie en toepasselijke keuze. Geweldig dat je haar ook nog hebt kunnen traceren én dat ze wil meewerken.
Tatjana, op 31-07-20
Weet je wat het grappige is? Mijn broer zei: Wat leuk zeg, Hygieia op de kaft! Wij hadden geen idee! Dus het mondkapje maakte het al passend, maar dat het de godin van de gezondheid is, maakt het extra bijzonder!
Echt een super keuze en ook heel symbolisch! Spannenddddd
Leonie, op 06-08-20
Zeker spannend, maar heb er ook mega veel zin in! :-D

Eerste boek gaat overhandigd worden aan...

Overhandiging eerste gedrukte exemplaar aan IC-verpleegkundige

Hij is uit!

Een kleine teaser van het eerste boek

Ja hoor, hier is hij dan ... De cover!

Hij is er bijna en het oordeel van de uitgeverij